مردم در بورس بی‌پناه ماندند/ شورای عالی بورس باید نهادی مردمی باشد

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به اینکه در ماجرای بورس مردم بی‌پناه ماندند، گفت: شورای عالی بورس باید نهادی کاملا مردمی باشد و باز هم باید ناظری مردمی فعالیت آن را کنترل کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از مهر؛ وی در نشستی با فعالان بازار سرمایه حضور داشت. گزیده‌ای از سخنان این نامزد انتخاباتی را در ادامه می‌خوانید.

– موضوعات بازار سرمایه بسیار متنوع است. مردم به سمت بازار سرمایه سرازیر شدند؛ در این شرایط عده‌ای اخطار دادند، برخی تماشاگر بودند و گروهی مردم را تشویق کردند. بعد موضوع به یک مشکل تبدیل شده و مردم بی‌پناه ماندند.

-ما به هر جا سرک می‌کشیم موضوع همان حکمرانی بد و سو عملکرد است. فرماندهی غیر دقیق، عدم یکپارچگی و عدم سیاست‌گذاری‌های با ثبات، مجموعه این مولفه‌ها در حوزه‌های متفاوت باعث ناکارآمدی شده است.

-امروز چهار بازار در کشور داریم؛ بازاهای مالی، پولی، سرمایه و بیمه‌های اجتماعی که هرکدام به صورت منفرد و مستقل مدیریت می‌شوند. در اصلاح روش حکمرانی باید یک فرمانده، مدیریت اجرا را برعهده گرفته و یک شورا برای مجموعه بازار تصمیم بگیرد چون این بازارها روی هم تاثیر و تاثر دارند.

-سرمایه‌گذار همیشه دنبال سود بیشتر بوده، به خصوص در کشور ما که تورم وجود دارد و پول نقد در اولویت است. سرمایه‌گذار در این شرایط ترجیح می‌دهد پولش را به گونه‌ای در بازار ببرد که هم نقد باشد و هم نقد نباشد، تا هرجا احساس خطر کرد بتواند پولش را نقد کند. آنچه ما به دنبال آن هستیم، اصلاح این بی‌ثباتی‌ها و معضلات است.

-شورای عالی بورس باید نهادی کاملا مردمی باشد و باز هم باید ناظری مردمی فعالیت آن را کنترل کند. علاوه بر این اگر نیمی از فعالان بازار بگویند مصوبه‌ای را قبول نداریم و درخواست دادند، مصوبه باید باطل شود. در این صورت، روندی مردمی و قابل کنترل ایجاد می‌شود.

-در روش استفاده از ذی‌نفعان برای سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت، طبیعتا سطح پاسخگویی نیز بالا خواهد رفت و خودکنترلی محقق می‌شود و دولت صرفا تنظیم‌کننده مقررات خواهد بود.

-سطح آگاهی و سواد باید افزایش پیدا کند، سواد نه به معنای خواندن و نوشتن، بلکه سطح سواد حقوقی، مالی، در مردم باید بالا برود و این به علت عدم گفتگوی مداوم با آنهاست.

-برای بازار سرمایه هم باید به صورت ضربتی مشکلاتی که اتفاق افتاده را حل کنیم و هم به صورت بلندمدت به اصلاح آن بپردازیم. ما می‌خواهیم بگوییم دوران اینکه افرادی بزنند و در بروند تمام شده است و اگر کسی بخواهد از بازار سواستفاده کند به سراغش خواهیم رفت، رهایش نمی‌کنیم و رفتارش را تنظیم خواهیم کرد.

-اگر مساله رقابت و عدم انحصار در کشور را حل کنیم، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد. باید به سمتی برویم که بازار رقابتی هم در داخل ایجاد شود و هم در منطقه بازار توسعه پیدا کند.

۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
کد خبر: 16151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha